Če se vam ne odpre, kliknete kliknite tukaj.

e-novičke: Samostojni podjetnik

[[salutation]],

 

Izdajamo strokovne naslove, ki so namenjeni posameznim poklicem za praktično in enostavno uporabo pri delu. Na teh straneh boste našli celoten pregled naše strokovne literature. Služil Vam bo kot vodič po vseh temah in publikacijah. Zanesljivo bo vašo pozornost pritegnila tudi cela vrsta dodatnih storitev, ki jih ponujamo.

Vljudno vabljeni k branju,
Nina Radman,
urednica

POSEBNA PONUDBA!

Poročanje o odpadkih le še do konca marca: katere podatke morate sporočiti podjetja?

Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo so med drugim uvedle novosti glede poročanja, v praksi pa se je pokazalo, da kar nekaj podjetij še vedno ni seznanjenih z novimi obveznostmi.

Zavezanci za prijavo na ARSO in poročanje so:

  • embalerji (oseba, ki pakira blago pod svojo blagovno znamko/ga polni v embalažo z oznako svoje blagovne znamke z namenom dajanja v promet ali za lastno uporabo)
  • pridobitelji oz. uvozniki embaliranega blaga (oseba, ki iz držav EU/tretjih držav na slovenski trg vnaša embalirano blago za lastno uporabo ali za nadaljnjo prodajo)
  • proizvajalci in pridobitelji oz. uvozniki servisne embalaže (oseba, ki proizvaja servisno embalažo/jo pridobiva iz držav EU oz. iz tretjih držav).

 

Zavezanci za poročanje morate v letošnjem letu prvič poročati podatke o letnih količinah in vrstah embalaže, dane v promet v letu 2018 – skrajni rok za poročanje je 31. 3. 2019!

 

Gradivo Poročanje o odpadni embalaži vsebuje natančne  napotke, katere podatke morate vključiti v letno poročilo ter kaj vse morate sporočiti in katerim institucijam. V gradivu najdete poleg pravnih razlag tudi pojasnila računovodskih in davčnih vidikov.

Gradivo obsega:

  • 4 poglavja: poročanje o embalaži, okoljske dajatve, odpadki, embalaža
  • napotke, katere podatke morate sporočiti, kdaj in komu
  • pojasnila pravne podlage z opozorili o obveznostih
  • navodila za ustrezno postopanje pri računovodstvu: primeri poslovnih dogodkov in knjiženja
  • davčni vidik obravnavane problematike
  • video seminar z odgovori na pereče dileme

 

Gradivo si lahko zagotovite za 89 EUR + DDV, prejmete pa ga na USB ključku.

NAROČITE

Finance

Darilni boni računovodstvo

Darilni boni se lahko uporabljajo kot plačilno sredstvo, njihov namen pa je različen. Poleg obdarovanja z njimi, se lahko uporabljajo tudi za pospeševanje prodaje, kar vpliva tudi na drugačno računovodsko obravnavo pri izdajatelju.
Preberi več >>

 

Poslovanje

Objavljen javni razpis za krepitev sodelovanja delodajalcev in socialnih partnerjev s srednjimi poklicnimi in višjimi strokovnimi šolami v izobraževalnem procesu v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019

V Uradnem listu 17/2019 z dne 22. 3. 2019 je objavljen javni razpis za krepitev sodelovanja delodajalcev in socialnih partnerjev s srednjimi poklicnimi in višjimi strokovnimi šolami v izobraževalnem procesu v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019.
Preberi več >>

 


Od nas za vas

Pravilnik o računovodstvu – vzorec

Spremembe Slovenskih računovodskih standardov (SRS), ki so začele veljati z letošnjim letom, vplivajo tudi na interni pravilnik o računovodstvu, ki ga je treba preveriti in po potrebi prilagoditi.

Vzorec pravilnika o računovodstvu za s.p., ki je skladen z aktualnimi spremembami, si zato lahko zagotovite za 179 EUR + DDV, ob tem pa si zagotovite še enoletni servis posodobitev, skupaj z dodatnimi vzorci s področja financ, delovnih razmerij, poslovne komunikacije in varstva podatkov, in sicer v obliki spletnega priročnika Pravilniki, sklepi in akti v podjetju.

NAROČITE

Novosti iz zakonodaje

Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2): vsebina predloga

V nadaljevanju povzemamo del vsebine Predloga zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), z dne 6. 3. 2019.
Preberi več >>

 

Nasveti iz prakse

Poročanje o odpadkih le še do konca marca: katere podatke morate sporočiti podjetja?

Spremembe Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo so med drugim uvedle novosti glede poročanja, v praksi pa se je pokazalo, da kar nekaj podjetij še vedno ni seznanjenih z novimi obveznostmi.
Preberi več >>