[[salutation]],

v tokratni številki e-časopisa Obračun plač in personalistika smo preverili, kako je s prevozom na delo in z dela s 1.7.2022. Odgovorimo vam na vprašanje, ali lahko pri povračilu stroškov prevoza na delo in iz dela še vedno upoštevate ceno javnega prevoza? V rubriki Uporabne informacije tokrat v ospredje postavljamo obveščanje zaposlenih o okužbi s covid-19. Ali delodajalec obveščanje o stikih na delovnem mestu lahko prepusti okuženemu?  Med novicami lahko preverite spremembe na področju starševskega varstva, podamo pa vam tudi usmeritve, kako se lahko izognete nadzoru in globi FURS-a, če ste prejeli pomoč po PKP. Za konec pa vas še povabimo na online posvet "Ali jutri delaš od doma ali se vidimo v pisarni?" DELO OD DOMA - priložnost za organizacije in zaposlene. Danes je še zadnja možnost za ugodnejšo kotizacijo!

Prijetno branje vam želimo,

Aktualno

Prevoz na delo in z dela

Ali od 1. 7. 2022 lahko pri povračilu stroškov prevoza na delo in iz dela še vedno upoštevamo ceno javnega prevoza (ceno avtobusne karte)? Ali se mora po novem obračunati oddaljenost delavca od delovnega mesta – kilometrina (0,21€/km)?

Ali uredba s 1. 7. 2022 spreminja način obračuna povračila stroškov, če so te pravice opredeljene v veljavnih kolektivnih pogodbah posameznih sektorjev? Sprememba vpliva na tiste, ki imajo v kolektivni pogodbi ali internih aktih zapisano, da se povračilo zneska prevoza na delo obračuna v najvišjem možnem znesku, ki ga določa davčna uredba.

Celotni odgovor preverite tukaj >>>

Novice

Vlada potrdila predloge davčnih sprememb
Vlada RS je potrdila predloge petih novel s področja davkov.

Starševsko varstvo: predlog novele uvaja 60 dni neprenosljivega dopusta za očete
Preverite spremembe na področju starševskega varstva.

POZOR: tako se lahko izognete nadzoru in globi FURS-a, če ste prejeli pomoč po PKP
Pravočasno oddajte Izjavo o vračilu upravičenj, da se izognete nadzoru in globam.

Uporabne informacije

Obveščanje zaposlenih o okužbi s covid-19

Smo manjše podjetje, imamo približno 30 zaposlenih. Zaposleni je zbolel za covid-19. 48 ur pred okužbo je bil še v službi, v pisarni je več zaposlenih, imeli pa smo tudi skupni sestanek vseh zaposlenih, kjer ni bila zagotovljena priporočena medosebna razdalja v zaprtih prostorih. Uporabljamo skupno stranišče, kuhinjo, hodnike in skupne naprave. Ali delodajalec lahko ostale zaposlene, zaradi preprečevanja širjenja nadaljnjih okužb, obvesti o imenu in priimku zbolelega (brez njegove privolitve)? Ali delodajalec lahko, oziroma je dolžan objaviti ime okuženega v smislu zaščite življenjskih interesov ostalih zaposlenih? Je to njegova obveznost v smislu varovanja življenja in zdravja na delovnem mestu? Ali delodajalec obveščanje o stikih na delovnem mestu lahko prepusti okuženemu?

Odgovor preverite tukaj >>>

Ne spreglejte

Ali jutri delaš od doma ali se vidimo v pisarni? DELO OD DOMA - priložnost za organizacije in zaposlene

Vabimo vas na srečanje s strokovnjaki delovnega prava, psihologije dela in področja zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu. Seznanili vas bomo obveznostmi in pravicami delodajalca, kadar se odloči za bolj fleksibilne oblike dela in vam podali odgovore na vprašanja, ki vas pestijo v povezavi z delom od doma.

Odgovorili bomo na vprašanje, kako postopati v kočljivih situacijah, ko npr. delavec ne soglaša z delom od doma, ko se sklicuje na neenakost pri odločitvi za delo od doma, ko ne dovoli vstopa v zasebne prostore in posledično onemogoča izdelavo ocene tveganja delovnega mesta z vidika varnosti in zdravja pri delu ipd.. . Skušali bomo podati realno sliko, na kaj biti pozoren, ko delodajalci razmišljamo o dolgoročnejših posledicah dela od doma ter spregovorili tudi s psihološkega in organizacijskega vidika o večni dilemi – delo od doma – priložnost za podjetje in zaposlene.

Z nami bosta odvetnica Alja Fakin, specialistka delovnega prava, pa tudi strokovnjakinja s področja zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu, ter prof. dr. Eva Boštjančič, strokovnjakinja za psihologijo dela in organizacije.

Vabljeni v našo družbo 13. oktobra 2022 (preko ZOOM).

Ne spreglejte ugodnosti za prijave do 6. oktobra 2022!

Vabljeni!

Več informacij >>>