E-časopis Obračun plač in personalistika

[[salutation]],

v tokratni številki e-časopisa Obračun plač in personalistika skupaj preverimo katere obveznosti imate delodajalci po Zakonu o zaščiti prijaviteljev. Odgovorimo vam tudi na vprašanje, kako je s poskusnim delom v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove pogodbe. Preverimo pa tudi začasne ukrepe, ki jih uvaja novi Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023. Ne spreglejte pa tudi najnovejših izobraževanj, ki jih organiziramo v okviru Centra za izobraževanje. 21. septembra bomo na seminarju Evidence s področja dela in socialne varnosti v luči novele in kakšne posledice prinaša novela v praksi predstavili vse novosti in spremembe Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A).

Prijetno branje vam želimo,

Aktualno

Poskusno delo v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove pogodbe

Redna odpoved (poslovni razlog s ponudbo nove pogodbe – ponudba ustrezne zaposlitve) – da bodo vsi pogoji za ustrezno zaposlitev doseženi moramo ponuditi pogodbo/zaposlitev za nedoločen čas (plus seveda nekaj drugih pogojev). Moje vprašanje je, ali lahko v to pogodbo za nedoločen čas vnesemo poskusno delo, saj za tega delavca je to delovno mesto novo in (ne mi, ne on) ne vemo, ali bo šlo?

Preverite odgovor tukaj >>>

Novice

Obveznosti, ki jih imate delodajalci po Zakonu o zaščiti prijaviteljev
Preverite vaše obveznosti.

Nadomestilo plač prostovoljcem (odpravljanje posledic poplav)
Preverite navodila.

Povračila stroškov prevoza na delo in z dela (in enotna mesečna vozovnica)
Kako ustrezno postopati pri povračilih stroškov prevoza na delo in z dela?

Davčna obravnava povračil stroškov prevoza na delo in z dela
Kolikšen del povračila gre v davčno osnovo?

Spremembe, ki jih uvaja novi Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023
Predstavljamo vam začasni ukrepe, ki so pomembni z delovnopravnega vidika.

Uporabne informacije

Določbe novele ZEPDSV-A glede vodenja evidenc

V povezavi z 18. členom ZEPDSV-A, ki opredeljuje, da je delodajalec dnevno dolžan vpisovati v evidenco o izrabi delovnega časa za posameznega delavca podatke od točke 1 do 12 se nam pojavlja nekaj vprašanj in jih poskušamo prikazati skozi primere.

Primer 1: Delavec je odmor v obliki malice koristil na terenu in to sporočil delodajalcu, ko se je vrnil v podjetje. Ali je delodajalec dolžan že tisti dan vnesti koriščenje odmora ali to lahko stori v prihodnjih dneh za vsak dan posebej?

Primer 2: V praksi se je dogajalo, da je poslovodstvo imelo avtomatično evidentiranih 8 ur s prihodom na delo. Ali lahko tajnica za poslovodstvo na tedenskem nivoju vpisuje prihod in odhod ločeno po dnevih?

Odgovor preverite tukaj >>>

Ne spreglejte

On-line seminar V ŽIVO Zakon o zaščiti prijaviteljev

Februarja je v veljavo stopil novi Zakon o zaščiti prijaviteljev (ZZPri), ki uvaja sistemske mehanizme za prijavo kršitev veljavnih predpisov in ukrepe za zaščito oseb, ki takšne kršitve v svojem delovnem okolju prijavijo – tako v javnem kot tudi zasebnem sektorju.

Na webinarju bomo zato predstavili ključne novosti, ki jih morate poznati predvsem v zasebnem sektorju in obveznosti, ki vam jih zakon nalaga.

Z nami bo Tanja Bohl.

Vabljeni v našo družbo 22. septembra 2023, med 10.00 in 11.00, ONLINE.

Za naročnike portala KADO je udeležba brezplačna.

Več infromacij >>>


                                     AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA

21. september 2023 | Evidence s področja dela in socialne varnosti v luči novele in kakšne posledice prinaša novela v praksi
21. september 2023 | Obračun plač in vseh drugih prejemkov iz delovnega in drugega pogodbenega razmerja 
22. september 2023 | Urejanje kadrovske evidence in personalne mape od A do Ž
28. september 2023 | ChatGPT za kadrovike in pravnike